Ο «Ιούδας» πρόδωσε θηλυκό πύθωνα 5,2 μέτρων στην Φλόριντα

«Χρησιμοποιούμε αρσενικούς πύθωνες με ραδιοπομπούς ώστε όταν εντοπίζουν θηλυκά φίδια, να παρεμβαίνουμε» εξήγησαν οι ειδικοί
Τον μεγαλύτερο πύθωνα που πιάστηκε ποτέ στους βάλους των Έβεργκλειντς στη Φλόριντα υποστηρίζουν ότι εντόπισαν κυνηγοί φιδιών.

Σε ανάρτησή τους στο Facebook οι κυνηγοί υποστηρίζουν ότι ο θηλυκός πύθωνας ήταν μήκους 5,2 μέτρα και ζύγισε 63,5 κιλά.

Η ομάδα από το Big Cypress National Preserve ανακοίνωσε, επίσης, ότι ο θηλυκός πύθωνας είχε μέσα του και 73 αυγά.

Όπως εξήγησαν, ο πύθωνας έπεσε στα χέρια τους με τη βοήθεια ενός φιδιού-«Ιούδα».

«Χρησιμοποιούμε αρσενικούς πύθωνες με ραδιοπομπούς ώστε όταν εντοπίζουν θηλυκά φίδια, να παρεμβαίνουμε. Έτσι όχι μόνο απομακρύνουμε αυτού του είδους τα φίδια αλλά αναπτύσσουμε και νέα εργαλεία αλλά και μαθαίνουμε πώς οι πύθωνες καταφέρνουν να επιβιώνουν» δήλωσε εκπρόσωπος της ομάδας.

Οι περιβαλλοντολόγοι προσπαθούν από τις αρχές της δεκαετίας του '80 να εξαφανίσουν αυτού του είδους τους πύθωνες από τη Βιρμανία καθώς είναι ένα είδος που δεν προέρχεται από την επίμαχη περιοχή και αποτελεί κίνδυνο για την πανίδα της.

Οι πύθωνες άρχισαν να πολλαπλασιάζονται όταν κάποιοι άνθρωποι που τους είχαν ως κατοικίδια τους άφησαν στη φύση επειδή είχαν μεγαλώσει σε μέγεθος ενώ στην αύξηση του πληθυσμού συνέβαλε και η καταστροφή μονάδας εκτροφής του συγκεκριμένου είδους κατά τη διάρκεια του τυφώνα Άντριου το 1992.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια